Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Menekül a rezsim: titkosítják
  2009-11-30 18:08:44, hétfő
 
  Menekül a rezsim: titkosítják a cégadatokat, ellehetetlenül az oknyomozó újságírás

2009-11-30. 09:30 Kuruc.info

Nem kizárt, hogy a jövőben kevesebb kétes cégügyet tár majd fel a sajtó. A gyanús machinációk ugyanakkor nem a médiamunkások lustasága, hanem egy nemrégiben elfogadott szabályváltozás miatt maradhatnak rejtve. Nemrégiben a tolvajelit által irányított Országgyűlés úgy döntött: bizonyos céges adatok januártól tulajdonképpen titkosak lesznek.

A következő év elejétől csak akkor szerezhetünk tudomást egy-egy vállalkozás vezetőjének, főbb döntéshozóinak lakóhelyéről, ha vagy bizonyítjuk, hogy a lakcímek megismerése valamely jogunk gyakorlásához elengedhetetlenül szükséges, vagy ha beszerezzük az érintett beleegyezését. A faramuci megfogalmazás nyilvánvalóan egy célt szolgál: ne legyenek kinyomozhatóak a különböző magyarellenes tevékenységet folytató, adóforintjaikat lenyúló v agy azzal "csak" visszaélő, esetleg hazánk amúgy is gyenge lábon álló jogrendszerét kijátszó cégek tulajdonosi háttere.

Csak néhány példa: Tocsik ügy, BKV-ügy, Globex-ügy, Hunvald-ügy, amelyeket a hazai sajtó nyomozott ki, és amelyek felderítésében alapvető szükség volt a cégnyilvántartásban szereplő személyek beazonosítására. Tegyük hozzá: ezek az ügyek is csak azért kerülhettek nyilvánosságra, mert a parlamenti egypárt két feje közül egyiknek szüksége volt rá, hogy kijátszhassa a másik ellen. Az ezeknél vélhetően súlyosabb ügyeket, ahol a két párt közösen mutyizik a háttérben a hazai fősodratú média nem derítette ki, lásd például a Strabag ügyét. Az említett nem magyarországi cég a politikai paletta mindkét oldalán elhelyezkedő pártokat és az azokhoz kapcsolódó sajtótermékeket támogatta, így gyanús ügyleteire a homály jótékony felhője (képzavar, tudom - Geyer) került volna, ha nincs a Kuruc.info. De a sukorói judeopanama sem lett volna könnyen feltárható, ott különösen fontos volt az az apró részlet, hogy Blum tulajdonképp hol lakik. A Magyartalan Rádiónak nyilatkozó, a hazai oknyomozó újságírásban vitathatatlanul elévülhetetlen érdemeket szerzett Torkos Matild kifejtette:

"Mostantól nem lehet ellenőrizni azt, hogy a vezető köztisztviselők, adott esetben döntéshozó politikusok munkájuk mellett milyen tisztségeket vállalnak el. Hiszen nem csak készpénzzel lehet kifizetni egy korrupt köztisztviselőt, hanem adott esetben egy jól fizető felügyelőbizottsági tagsággal, vagy igazgatósági hellyel - mondja a szakember. Torkos Matild konkrét ügyet is említet, ahol igenis fontos volt az, hogy a sajtó be tudja azonosítani a tisztségviselő a lakcímét. Ilyen volt Joah Blum esete a sukorói botrányban. Ott fontos volt, hogy Joah Blum ténylegesen ott lakik-e a sukorói "sufniban", tényleg életvitelszerűen tartózkodik-e ott, mert ehhez plusz jogosítvány járul. Az oknyomozó újságíró szerint, ha a rendelkezés annak idején élt volna, a sajtó például a Globex ügyben sem fedezhette volna fel, hogy az egyik tulajdonos, budai villáján még nincs rajta a bűnügyi zálogjog, itt a cégvezetők által okozott kár megtéríttetését segítette elő a nyilvánosság. Torkos Matild szerint az újságíróknak nem azért van szüksége a cégvezetők tagok, adataira mert kíváncsiskodni akarnak, hanem az újságírók a nyilvánosság ellenőrző szerepének megtestesítői. Tehát csak abban az esetben írják meg a lakcímét valakinek, ha az indokolt. Sok esetben a hatóság a sajtóban megjelent információk alapján lép. A Tocsik-ügyben a sajtó lépett előbb. A Globex ügyben a sajtó tárta fel az ügyet. Az újságíró szerint egyébként arra nemigen volt példa, hogy egy cégvezetőt a cégadatokból megszerzett lakcíme alapján támadtak volna meg. Az azonban gyakori, hogy önkormányzatok cégek, ezen adatok segítségével ellenőrzik lehetséges partnereiket, nem követettek el korábban más céget működtetve törvénytelenséget. "

Tehát, mint egy olvasónk kifejtette: 2010. január 1-től meg fog szűnni az a lehetőség, hogy a cégnyilvántartásban ellenőrizhető legyen a tulajdonosok és cégvezetők lakcíme. A fő céljuk ezzel egyértelműen az hogy ne lehessen megismerni és nyomon követni a tulajdonosi-cégvezetői személyek kilétét, növelve a korrupciós, lenyúlós, stb. lehetőségeiket.

A médiában egyelőre csak apró vihart kavaró hír sokkal fontosabb, mint azt első látásra gondolnánk. A Jobbik várható Parlamentbe kerülésével reális "veszéllyé" vált az elszámoltatás régóta szőnyeg alá söpört problémája. Bár a két nagy párt vélhetően előre megegyezik azokról a gazdasági bűncselekményekről melyhez egyikük sem nyúl, a Jobbik és a mögötte álló radikális média beleszólhatnak a két évtizede folyó mutyival, akár azzal is, hogy az - eddig - egyszerűen csak törvényesen megszerezhető cégadatokból kiindulva, egy röpke nyomozás során, eljut odáig egy-egy ügyben, hogy jogilag megalapozottan tehessen feljelentést az ügyészségen.

Javasoljuk a fentebb cégnyilvántartás alatt linket anyagok lementését, és CD-n való tárolását. Jól jöhet majd a most még szabadon elérhető adatbázis.

(MR, MNO és olvasónk levele nyomán: Kuruc.info, Geyer)

Ajánló: Korszakváltás- Megjelent Drábik János legújabb könyve (x)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: cégnyilvántartás, életvitelszerűen, megtéríttetését, sajtótermékeket, beazonosítására, vitathatatlanul, szabályváltozás, köztisztviselők, köztisztviselőt, adóforintjaikat, nyilvánosságra, kinyomozhatóak, lehetőségeiket, kíváncsiskodni, felderítésében, beleszólhatnak, elévülhetetlen, döntéshozóinak, tisztségviselő, önkormányzatok, tulajdonképpen, ellehetetlenül, nemzetihirhalo, megalapozottan, nyilvánvalóan, beleegyezését, gyakorlásához, megfogalmazás, magyarellenes, jogrendszerét, tevékenységet, megtestesítői, médiamunkások, magyarországi, elszámoltatás, ellenőrizhető, oknyomozó újságírás, jövőben kevesebb, gyanús machinációk, médiamunkások lustasága, nemrégiben elfogadott, tolvajelit által, lakcímek megismerése, érintett beleegyezését, faramuci megfogalmazás, célt szolgál, különböző magyarellenes, hazai sajtó, parlamenti egypárt, másik ellen, ezeknél vélhetően, hazai fősodratú, Magyartalan Rádiónak, Torkos Matild, Joah Blum, Korszakváltás- Megjelent Drábik János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Szép estét  Jó éjt  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Vannak arcok  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Maradék idő  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Az embernek a társa: hiányzik.  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Jó éjt  Bella István: Zsoltár  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Életművészet  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Két ember becsülete  A Mester kezének érintése  Palóc Grand Canyon  Esti kép  Gaál Viktor gondolata  Az embernek a társa: hiányzik.  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa 
Bejegyzés Címkék
oknyomozó újságírás, jövőben kevesebb, gyanús machinációk, médiamunkások lustasága, nemrégiben elfogadott, tolvajelit által, lakcímek megismerése, érintett beleegyezését, faramuci megfogalmazás, célt szolgál, különböző magyarellenes, hazai sajtó, parlamenti egypárt, másik ellen, ezeknél vélhetően, hazai fősodratú, politikai paletta, azokhoz kapcsolódó, homály jótékony, sukorói judeopanama, hazai oknyomozó, vezető köztisztviselők, korrupt köztisztviselőt, sukorói botrányban, oknyomozó újságíró, rendelkezés annak, sajtó például, egyik tulajdonos, bűnügyi zálogjog, cégvezetők által, cégvezetők tagok, nyilvánosság ellenőrző, esetben írják, lakcímét valakinek, sajtóban megjelent, sajtó lépett, sajtó tárta, újságíró szerint, cégadatokból megszerzett, azonban gyakori, olvasónk kifejtette, médiában egyelőre, elszámoltatás régóta, mögötte álló, röpke nyomozás, fentebb cégnyilvántartás, cégnyilvántartás, életvitelszerűen, megtéríttetését, sajtótermékeket, beazonosítására, vitathatatlanul, szabályváltozás, köztisztviselők, köztisztviselőt, adóforintjaikat, nyilvánosságra, kinyomozhatóak, lehetőségeiket, kíváncsiskodni, felderítésében, beleszólhatnak, elévülhetetlen, döntéshozóinak, tisztségviselő, önkormányzatok, tulajdonképpen, ellehetetlenül, nemzetihirhalo, megalapozottan, nyilvánvalóan, beleegyezését, gyakorlásához, megfogalmazás, magyarellenes, jogrendszerét, tevékenységet, megtestesítői, médiamunkások, magyarországi, elszámoltatás, ellenőrizhető, korszakváltás, megszerezhető, elhelyezkedő, tulajdonképp, újságírásban, tisztségeket, lakóhelyéről, egyértelműen, cégadatokból, újságíróknak, feljelentést, nyilvánosság, szerezhetünk, kijátszhassa, igazgatósági, partnereiket, országgyűlés, tulajdonosok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.